1
مدیر دفتر توسعه پایدار، مدیریت مصرف و مطالعات اجتماعی شرکت آب و فاضلاب مشهد، ایران
2
کارشناس پایداری اجتماعی و فرهنگی شرکت آب و فاضلاب مشهد، ایران
چکیده
بیشتر شهرهای ایران در مناطق جغرافیایی با محدودیت شدید منابع آبی واقع شدهاند. توسعه شهرها به دلایل گوناگون، سبب افزایش تقاضای آبی شده و نیاز به تأمین آب شهرها روز به روز بیشتر میشود. تا کنون این افزایش تقاضا به دلیل تمرکز بر رویکرد تأمین آب، بیشتر از طریق راهکارهایی نظیر انتقال آب از منابع فراحوضهای و برداشتهای بیشاز حد از آبخوانها پاسخ داده شده است؛ که منجر به تخریب منابع آبی و کاهش ظرفیت تأمین شده است. از این رو، مقابله با این بحران و سازگاری با کم آبی، نیازمند تحول بنیادین در سیاست توسعه شهری و مدیریت آب شهرهاست. و این مهم جز از طریق تغییر ریل مدیریت آب از مدیریت عرضه به مدیریت تقاضا محقق نمیشود. در این راستا برای حل این چالش، مشارکت تمامی گروداران اعم از سیاستگذاران و تصمیمگیران، شهروندان، رسانهها، بخش خصوصی و نهادهای دولتی و غیردولتی مورد نیاز است. در این راستا ایده «شهر حساس به آب» به عنوان بستری برای جلب مشارکت همه گروداران با هدف حساسکردن و تغییر شرایط ذهنی آنها و به کارگیری تمامی ظرفیتهای ارتباطی و اجتماعی جامعه در مسیر مدیریت مصرف آب، مطرح میشود.
توکلی امینیان, ثمانه, & شرافت, سیده سعیده. (1401). یادداشت تحلیلی: شهر حساس به آب (برداشتی از کتاب شهرهای حساس به آب؛ ایده و برنامه عمل. به تألیف آقای دکتر محمد فاضلی و همکاران). آب و توسعه پایدار, 9(2), 138-141.
MLA
ثمانه توکلی امینیان; سیده سعیده شرافت. "یادداشت تحلیلی: شهر حساس به آب (برداشتی از کتاب شهرهای حساس به آب؛ ایده و برنامه عمل. به تألیف آقای دکتر محمد فاضلی و همکاران)", آب و توسعه پایدار, 9, 2, 1401, 138-141.
HARVARD
توکلی امینیان, ثمانه, شرافت, سیده سعیده. (1401). 'یادداشت تحلیلی: شهر حساس به آب (برداشتی از کتاب شهرهای حساس به آب؛ ایده و برنامه عمل. به تألیف آقای دکتر محمد فاضلی و همکاران)', آب و توسعه پایدار, 9(2), pp. 138-141.
VANCOUVER
توکلی امینیان, ثمانه, شرافت, سیده سعیده. یادداشت تحلیلی: شهر حساس به آب (برداشتی از کتاب شهرهای حساس به آب؛ ایده و برنامه عمل. به تألیف آقای دکتر محمد فاضلی و همکاران). آب و توسعه پایدار, 1401; 9(2): 138-141.
ارسال نظر در مورد این مقاله