اسدی، محمدتقی، زارع ابیانه، حمید، دلاور، نسرین، و اسدی، آذر. (1398). اثر پدیده تغییراقلیم بر فراسنجههای اقلیمی همدان. مجله علوم و تکنولوژی محیطزیست، 21(9)، 1-14. Doi: 10.22034/jest.2020.21435.3046
اسلامی، زینب، جنت رستمی، سمیه، و اشرفزاده، افشین. (1398). کاربرد مدلسازی در مدیریت رابطه پیوندی آب، انرژی و غذا. آب و توسعهپایدار، 6(2):1-8. Doi: http://10.22067/jwsd.v6i2.74126
اسماعیلینژاد، ابراهیم، و داوری، کامران. (1399). مدیریت تخصیص آب در ایران، بیراههای در گذر زمان. آب و توسعهپایدار، 7(2)، 23-32. Doi: http://10.22067/jwsd.v7i2.85262
جمشیدی، امید، اسدی، علی، و کلانتری، خلیل. (1396). سازوکارهای سازگاری با تغییراقلیم کشاورزان خردهپای استان همدان. علوم ترویج و آموزش کشاورزی، 13(2)، 109-130.
خیز، زهره، زیبایی، منصور، و فرجزاده، زکریا. (1397). تأثیر خشکسالی بر درآمد و رفاه خانوارها و شاخص تولیدغذا. اقتصاد کشاورزی، 12(2)، 21-43. Doi: http://10.22034/iaes.2018.32529
ذوقیپور، آمنه، و ترکمانی، جواد. (1395). تحلیل الگوی داده-ستانده انرژی در بخش کشاورزی ایران. ششمین کنفرانس اقتصاد کشاورزی ایران. دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.
سواری، مسلم، شعبانعلیفمی، حسین، ایروانی، هوشنگ، و اسدی، علی. (1396). طراحی الگوی پایدارسازی معیشت کشاورزان کوچکمقیاس در شرایط خشکسالی استان کردستان. تحلیل فضایی مخاطرات محیطی، 5(2)، 1-18.
شعبانعلیفمی، حسین، قارون، زهرا، و قاسمی، جواد. (1391). مدیریت نظامهای بهرهبرداری کشاورزی در ایران، جلد1: نظامهای بهرهبرداری کشاورزی. انتشارات سروا. چاپ اول. تهران، ایران.
صالحی، معصومه، دهقانی، فرهاد، و ابراهیمی، نادرقلی. (1396). تجربه موفق تکثیر بذر سالیکورنیا با منابع آب شور. آب و توسعهپایدار، 4(1)، 37-46. Doi: http://10.22067/jwsd.v4i1.56175
صفایی، وحیده، داوری، کامران، و پورمحمد، یاور. (1398). ضرورت پیوند آب، انرژی و غذا براساس برنامه استراتژیک توسعهپایدار. آب و توسعهپایدار، 6(2)، 9-14. Doi: http://10.22067/jwsd.v6i2.72591
صیادی، محمد، سلطانی، امید، و موحدی، فرهاد. (1398). ارائه یک مدل مفهومی از پویایی همپیوندی آب-انرژی-غذا در ایران: رویکرد سیستمی. اقتصاد محیطزیست و منابعطبیعی، 3(6)، 79-104. Doi: http://10.22054/eenr.2019.12483
عابدی، سمانه. (1399). حکمروایی آب و ارزیابی آثار آن بر تأمین امنیت آب و غذا. آب و توسعهپایدار، 7(1)، 1-12. Doi: http://10.22067/jwsd.v7i1.82068
علمالهدی، علی اصغر. (1394). اهمیت رویداد پیوند آب و انرژی. دانشگاه شریف، تهران، ایران. موجود در: http://enerwat.sharif.ir
کرمیان، فرانک، میرکزاده، علیاصغر، و آذری، آرش. (1401). تحلیل میزان مصرف آب و انرژی و اثرات محیطزیستی تولید محصولات کشاورزی در دشت میاندربند استان کرمانشاه. بومشناسی کشاورزی، 14(4)، 693-712. Doi: 10.22067/agry.2021.67227.0
کاترینرضوی، خدیجه. (1397). امنیتغذایی در گرو کشاورزی سنتی و خرد. علومتغذیه و صنایعغذایی ایران، 13(1)، 167-173.
مالکی، نادر، شاکریبستانآباد، رضا، صالحیکمرودی، محسن، و سیدآبادی، سعیده. (1400). بررسی وضعیت شاخصترکیبی امنیتآبی استانهای ایران در بازه 1395-1390: کاربردی از روشهای تحلیل چندمعیاره. فصلنامه آب و توسعهپایدار، 8(2)، 21-32. Doi: 10.22067/jwsd.v8i2.1028
مرکز الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت. (1395). اصول و الزامات حاکم بر نظامهای بهرهبرداری مطلوب، نظام بهرهبرداری از منابع و عوامل تولید درکشاورزی، اصول و الزامات. اندیشکده آب، محیطزیست، مرکز الگوی اسلامی پیشرفت؛ امنیتغذایی و منابع طبیعی، تهران، ایران.
مرکزآمار ایران. (1393). نتایج تفصیلی سرشماری عمومی کشاورزی-1393-استان همدان. همدان، ایران.
مسائلی، حوریه، گوهری، علیرضا، و شایاننژاد، محمد. (1401). ارزیابی روشهای مختلف آبیاری بااستفاده از رویکرد همبست آب، انرژی، غذا و کربن. مدیریت آب و آبیاری، 12(3)، 511-525. Doi: http://10.22059/jwim.2022.339054.965
مفاخری، صلاح، ویسی، هادی، خوشبخت، کورس، و نظری، محمدرضا. (1400). ارزیابی پایداری پیوند سیستمهای آب-انرژی-غذا در محصولهای کشاورزی (مطالعه موردی شهرستان دهگلان). علوممحیطی، 19(4)، 287-306. Doi: 10.52547/envs.2021.222630.1078
مهرابی بشرآبادی، حسین، و اوحدی، عبدالحسین. (1393). بررسی عواملموثر بر امنیتغذایی در ایران. اقتصاد کشاورزی، 8، 111-121.
میرزایی، شکیبا. (1396). معرفی همبست و نقش آن درپایداری منابع. یادداشت تحلیلی، آب و توسعهپایدار، 5(1)، 145-146.
ویکیپدیا. (1396). تعریف سازوکار. /https://fa.wikipedia.org. تاریخ بهروزرسانی: 25/4/1396.
یوسفی، محمد، و مهدویدامغانی، عبدالمجید. (1390). بررسی بهرهوری مصرف آب و انرژی در بومنظامهای فاریاب استان کرمانشاه. بومشناسی کشاورزی، 5(2)، 113-121. Doi: http://10.22067/jag.v5i2.24462
Abulibdeh, A., Zaidan, E., & Al-Saidi, M. (2019). Development drivers of the water-energy-food nexus in the Gulf Cooperation Council region. Development in Practice, 29(5), 582-593. DOI: 10.1080/09614524.2019.1602109
Adebiyi, J. A., Olabisi, L. S., Liu, L., & Jordan, D. (2021). Water–food–energy–climate nexus and technology productivity: a Nigerian case study of organic leafy vegetable production. Environment, Development and Sustainability, 23(4), 6128-6147. DOI: 10.1007/s10668-020-00865-0
Afkhami, P., & Zarrinpoor, N. (2022). The energy-water-food-waste-land nexus in a GIS-based biofuel supply chain design: A case study in Fars province, Iran. Journal of Cleaner Production, 340, 130690. DOI: 10.1007/s12649-022-01809-7
AGECC UN. (2010). Energy for a sustainable future. Summary report and recommendations of the secretary-general’s Advisory Group on Energy and Climate Change. Summary Report and Recommendation.
Aguilar, F. X., Hendrawan, D., Cai, Z., Roshetko, J. M., & Stallmann, J. (2021). Smallholder farmer resilience to water scarcity. Environment, Development and Sustainability, 24, 2543–2576. doi.org/10.1007/s10668-021-01545-3
Alam, M. F., Mandave, V., Sikka, A., & Sharma, N. (2021). Enhancing Water Productivity Through On‐Farm Water Management. Water, Climate Change, and Sustainability, 109-124. DOI: 10.1002/9781119564522.ch7
Bizikova, I., Roy, D., Venema, H.D., McCandless, M. Swanson, D., khachtryan, A. & Zubrychi, K. (2014).Water-Energy-Food Nexus and Agricultural Investment: A Sustainable Development Guidebook. International Institute for Sustainable Development.
Calderon-Ambelis, H. & KeshwaniD, R. (2022). Sources of Variability and Uncertainty in Food-Energy-Water Nexus Systems. Journal of the ASABE, 65(6), 1343-1353. doi.org/10.13031/ja.15046
Correa-Cano, M. E., Salmoral, G., Rey, D., Knox, J. W., Graves, A., Melo, O., ... & Yan, X. (2022). A novel modelling toolkit for unpacking the Water-Energy-Food-Environment (WEFE) nexus of agricultural development. Renewable and Sustainable Energy Reviews, 159, 112182. doi.org/10.1016/j.rser.2022.112182
Estoque, R. C. (2023). Complexity and diversity of nexuses: A review of the nexus approach in the sustainability context. Science of The Total Environment, 854,158612.doi.org/10.1016/j.scitotenv.2022.158612
FAO. (2014). Walking the Nexous Talk: Assessing the Water-Energy-Food Nexous in the Context of the Sustainable Energy for All Intitiative.
Fornell, C., & Larcker, D.F. (1981). Evaluating Structural Equation Models with Unobservable Variables and Measurement Error. Journal of Marketing Research, 18(1), 39-50. doi: 10.1177/002224378101800104
Gathala, M. K., Laing, A. M., Tiwari, T. P., Timsina, J., Islam, M. S., Chowdhury, A. K., ... & Gerard, B. (2020). Enabling smallholder farmers to sustainably improve their food, energy and water nexus while achieving environmental and economic benefits. Renewable and Sustainable Energy Reviews, 120, 109645. doi.org/10.1016/j.rser.2019.109645
Granit, I. (2022). Microgrids through the Energy-Water-Food Security Nexus in La Guajira, Colombia: Increasing water and food security or jeopardizing groundwater levels?. Energy Research & Social Science, 93, 102814. doi.org/10.1016/j.erss.2022.102814
Gupta, E. (2019). The impact of solar water pumps on energy-water-food nexus: Evidence from Rajasthan, India. Energy Policy, 129, 598-609. DOI: 10.1016/j.enpol.2019.02.008
Henseler, J., Ringle, C, Sinkovics, R. (2016). The use of partial least squares path modeling in international marketing, Adv Int Market, 20 (29), 277-319. DOI: 10.1108/S1474-7979(2009)0000020014
Howarth, C. and Monasterolo, I. (2016). Understanding barriers to decision making in the UK energy-food-water nexus: The added value of interdisciplinary approaches, Environmental Science & Policy, 61(2), 53-60. doi.org/10.1016/j.envsci.2016.03.014
Hu, X., & Li, P. (2022). Relief and stimulus in a cross-sector multi-product scarce resource supply chain network. Transportation Research Part E: Logistics and Transportation Review, 168, 102932. doi.org/10.1016/j.tre.2022.102932
Jing, D., Mohammed, A. A., Kadi, A., Elmirzaev, S., AL-Khafaji, M. O., & Marefati, M. (2023). Wastewater treatment to improve energy and water nexus with hydrogen fuel production option: Techno-economic and process analysis. Process Safety and Environmental Protection, 172, 437-450. DOI: 10.1016/j.psep.2023.02.032
Jobbins, G., Kalpakian, J., Chriyaa, A., Legrouri, A., & El Mzouri, E. H. (2015). To what end? Drip irrigation and the water–energy–food nexus in Morocco. International Journal of Water Resources Development, 31(3), 393-406. DOI: 10.1080/07900627.2015.1020146
Karamian, F., Mirakzadeh, A. A., & Azari, A. (2021). The water-energy-food nexus in farming: Managerial insights for a more efficient consumption of agricultural inputs. Sustainable Production and Consumption, 27(3), 1357-1371. DOI: 10.1016/j.spc.2021.03.008
Katekar, V. P., & Deshmukh, S. S. (2021). Energy-drinking water-health nexus in developing countries. Energy and Environmental Security in Developing Countries, 411-445. DOI: 10.1007/978-3-030-63654-817
Kedir, Y., Berhanu, B., & Alamirew, T. (2022). Analysis of water–energy–crop nexus indicators in irrigated sugarcane of Awash Basin, Ethiopia. Environmental Systems Research, 11(1), 1-19. DOI: 10.1186/s40068-022-00263-7
Khacheba, R., Cherfaoui, M., Hartani, T., & Drouiche, N. (2018). The nexus approach to water-energy-food security: an option for adaptation to climate change in Algeria. Desalination and Water Treatment, 131(3), 30-45. doi: 10.5004/dwt.2018.22950
Kim, H., Marcouiller, D., Woosnam, M. (2018). Rescaling social dynamic in climate change: The implications of cumulative exposure, climate justice, and community resilience. Contents Lists Geoforum, 12(5),129-140. doi.org/10.1016/j.geoforum.2018.08.006
Lianying, W. Yangdong, H. Congjie, G. (2013). Optimum design of cogeneration for power and desalination to satisfy the demand of water and power. Desalination, 13(3), 324-337. DOI: 10.1016/j.desal.2013.06.006
Maftouh, A., El Fatni, O., Fayiah, M., Liew, R. K., Lam, S. S., Bahaj, T., & Butt, M. H. (2022). The application of water–energy nexus in the Middle East and North Africa (MENA) region: a structured review. Applied Water Science, 12(5), 83. DOI: 10.1007/s13201-022-01613-7
Mahia, C. R., Rabanal, F. P. Á., Coupe, S. J., & Fontaneda, L. Á. S. (2023). The Role of Geothermal Heat Pump Systems in the Water–Energy Nexus. In Geothermal Heat Pump Systems, 185-215. Cham: Springer International Publishing.
Malyan, S. K., Kumar, S. S., Fagodiya, R. K., Ghosh, P., Kumar, A., Singh, R., & Singh, L. (2021). Biochar for environmental sustainability in the energy-water-agroecosystem nexus. Renewable and Sustainable Energy Reviews, 149, 111379. DOI: 10.1016/j.rser.2021.111379
Mohtar, R.H., & lawford, R. (2016). Present and future of the water-energy-food nexus and the role of the community of practice. Journal of Environmental Studies and Sciences, 6(1),192-199. DOI: 10.1007/s13412-016-0378-5
Molajou, A., Pouladi, P., & Afshar, A. (2021). Incorporating social system into water-food-energy nexus. Water Resources Management, 35(13), 4561-4580. DOI: 10.1007/s11269-021-02967-4
Ngammuangtueng, P., Nilsalab, P., Chomwong, Y., Wongruang, P., Jakrawatana, N., Sandhu, S., & Gheewala, S. H. (2023). Water-energy-food nexus of local bioeconomy hub and future climate change impact implication. Journal of Cleaner Production, 136543. DOI: 10.1016/j.jclepro.2023.136543
Nhamo, L., Ndlela, B., Nhemachena, C., Mabhaudhi, T., Mpandeli, S. and Matchaya, G. (2018). The water-energy-food nexus: Climate risks and opportunities in southern Africa. Water, 10(3), 567-581. doi.org/10.3390/w10050567
OECD. (2014). Bridging the Digital Divide. (available at: https://www.oecd.org/site/schoolingfortomorrowknowledgebase/
Olawuyi, D. (2020). Sustainable development and the water-energy-food nexus: Legal challenges and emerging solutions. Environmental Science & Policy, 103, 1-9. doi.org/10.1016/j.envsci.2019.10.009
Pereira Ribeiro, J. M., da Silva, S. A., da Silva Neiva, S., Soares, T., Montenegro, C., Deggau, A. B., . . . and de Andrade Guerra, J. B. S. O. (2021). A proposal of a balanced scorecard to the water, energy and food nexus approach: Brazilian food policies in the context of sustainable development goals. Stochastic Environmental Research and Risk Assessment, 35(1), 129-146. DOI: 10.1007/s00477-020-01769-1
Rasul, G. (2016). The nexus approach to water-energy-food security: an option for adaption to climate change. Climate policy, 16(6), 134-151. doi.org/10.1080/14693062.2015.1029865
Ringler, C., Bhaduri, A., & Lawford, R. (2013). The nexus across water, energy, land and food (WELF): potential for improved resource use efficiency?. Current Opinion in Environmental Sustainability, 5(6), 617-624. doi.org/10.1016/j.cosust.2013.11.002
Sarkodie, S. A., & Owusu, P. A. (2020). Bibliometric analysis of water–energy–food nexus: Sustainability assessment of renewable energy. Current Opinion in Environmental Science & Health, 13(2), 29-34. doi.org/10.1016/j.coesh.2019.10.008
Simpson, G.B., & Jewitt, P.W. (2019). The Development of the Water-Energy-Food Nexus as a Framework for Achieving Resource Security: A Review. In Environmental Science. doi.org/10.3389/fenvs.2019.00008
Singh, R., Singh, P., Singh, H., & Raghubanshi, A. (2019). Impact of sole and combined application of biochar, organic and chemical fertilizers on wheat crop yield and water productivity in a dry tropical agro-ecosystem. Biochar, 1(2), 229-235. DOI: 10.1007/s42773-019-00013-6
Subedi, R., Karki, M., & Panday, D. (2020). Food system and water–energy–biodiversity nexus in Nepal: a review. Agronomy, 10(8), 1129-1140. doi.org/10.3390/agronomy10081129
Sukhwani, V., Shaw, R., Kumar, M.B., Wanglin, Y. (2019). Optimizing Food-Energy-Water (FEW) nexus to foster collective resilience in urban-rural systems. Progress in Disaster Science, 3(4), 1266-1291. DOI: 10.3390/smartcities3040062
Taqwa, M.R.; Tabataeeyan, S.H.; Salehi Sadghiani, J. & Mohammadi, K. (2013). Factors affecting the success of international technology transfer projects with the support of the facilitator organization. Innovation Management Quarterly, 4(8), 53-80. DOI: 10.1109/IEEM.2010.5674623
Terrapon-Pfaff, J., Ersoy, S. R., Fink, T., Amroune, S., Jamea, E. M., Zgou, H., & Viebahn, P. (2021). Localizing the water-energy nexus: the relationship between solar thermal power plants and future developments in local water demand. Sustainability, 13(1), 108-123. doi.org/10.3390/su13010108
Tucho, G. T., & Okoth, T. (2020). Evaluation of neglected bio-wastes potential with food-energy-sanitation nexus. Journal of Cleaner Production, 242(1), 118547. doi.org/10.1016/j.jclepro.2019.118547
UNWater. (2021). Water, Food and Energy. https://www.unwater.org/water-facts/water-food-and-energy
Usman, M., Ali, A., Bashir, M. K., Baig, S. A., Mushtaq, K., Abbas, A., ... & Iqbal, M. S. (2023). Modelling wellbeing of farmers by using nexus of climate change risk perception, adaptation strategies, and their drivers on irrigation water in Pakistan. Environmental Science and Pollution Research, 30(17), 49930-49947. DOI: 10.1007/s11356-023-25883-z
Wa'el A, H., Memon, F. A., & Savic, D. A. (2017). An integrated model to evaluate water-energy-food nexus at a household scale. Environmental modelling & software, 93, 366-380. doi.org/10.1016/j.envsoft.2017.03.034
Weidner, T., Yang, A., Forster, F., & Hamm, M. W. (2022). Regional conditions shape the food–energy–land nexus of low-carbon indoor farming. Nature Food, 3(3), 206-216. DOI: 10.1038/s43016-022-00461-7
Zarei, S., Bozorg-Haddad, O., Kheirinejad, S., & Loáiciga, H. A. (2021). Environmental sustainability: A review of the water–energy–food nexus. Journal of Water Supply: Research and Technology-Aqua, 70(2), 138-154. doi.org/10.2166/aqua.2020.058
ارسال نظر در مورد این مقاله