Estimating the economic value of the lost water due to wastes of agricultural products (irrigated crop and garden) from the harvest to before taking

Document Type : review paper

Authors

the national center for agricultural and water strategic studies of Iran chamber of commerce, industries, mines and agriculture, Iran

Abstract

The methods, the technology, the production patterns, the equipment, the capacity of the domestic infrastructure of each country, the mechanism of market capacity, market chains, releasing and distribution channels of agricultural and food product, purchasing patterns, and food consuming of consumers affect on the wastes of food products. Regardless of the level of economic and social development of each country, the food wastes should be on the lowest level in the country. In term of resources losses in the agricultural sector, the food wastes are important, especially water input is considered as rarest input in this sector. Therefore in this research, regarding the estimating the amount of the waste products of agriculture (crop and garden) in the 2013-2014 crop year, we calculate the amount of wastes and economic value of water. We utilize the FAO definition in 2011 for estimating the wastes. In order to achieve the objectives of the research, at first, the amount of wastes products of agriculture for 17 major crop products and 6 major garden products have been determined. These products contain the most water. Followed by the results, the results have been expanded to all crop and garden irrigated products. Based on the results of the study, the amount of lost water due to waste products of agriculture is 9.3 billion m3, equivalent to about 45 percent of the volume of water stored behind the dams in the water year 2013-2014. The economic cost of lost water due to wastes is also 92297.1 billion Rials.

Keywords


احمدی، ک.، قلی زاده، ح.، عبادزاده، ح.، حسین پور، ر.، حاتمی، ف.، عبدشاه، ه.، رضایی، م،م.، کاظمی‌فرد، ر.، فضلی استبرق، م. 1394. آمارنامه کشاورزی سال 1393، جلد سوم: محصولات باغی، وزارت جهاد کشاورزی، معاونت برنامه ریزی و اقتصادی، مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات.
احمدی، ک.، قلی زاده، ح.، عبادزاده، ح.، حسین‌پور، ر.، حاتمی، ف.، فضلی، ب.، کاظمیان، آ.، رفیهی، م. 1394. آمارنامه کشاورزی سال زراعی 93-1392، جلد اول: محصولات زراعی، وزارت جهاد کشاورزی، معاونت برنامه ریزی و اقتصادی، مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات.
اسدی، ه.، پیرایش فر، ب. و مستوفی، م. 1382. بررسی ارزش اقتصادی ضایعات گندم براساس تحقیقات موجود. دومین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
اصفهانی، م.، علیزاده، م.، صبوری، ص. و امیری، ز. 1388. تحلیلی بر ضایعات و راهکارهای کاهش ضایعات مزرعه ‏ای. چهارمین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
افتخاری، م.، فرجی، م. و خسروی پور، ب. 1390. بررسی تلفات برداشت گندم توسط کمباین در استان مازندران. پنجمین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
آقابابائی چالشتری، ع.، آسودار، م.ا.، مرزیان، ا. و بابائی، ب. 1394. تأثیر روش‌های برداشت و رطوبت خاک بر کاهش ضایعات چغندرقند. ششمین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
البوزهر، ا.، و احمدی‏زاده، س. 1384. مطالعه کمی و کیفی ضایعات خرمای استعمران. دومین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
الماسی، م.، بهرامی، ه. و رحمانی ‏زاده فرد، غ. 1388. بررسی میزان ضایعات محصولات باغی در منطقه جنوب شهرستان قزوین و علل بروز آن و ارائه راهکارهای مناسب. چهارمین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
پورآتش، م. 1390. بررسی عوامل موثر در بروز ضایعات گندم. پنجمین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
خوش ‏نظر پرشکوهی، ر. و کمالی، ح. 1388. ضایعات محصولات کشاورزی، علل و راهکارها. چهارمین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
ریاحی، ر. 1392. نحوه مدیریت تولید و کاهش ضایعات کشاورزی و نقش ترویج در حوزه روستایی. ششمین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
زارع، س. و رضائی، س. 1388. ضایعات محصولات کشاورزی و فرایند مدیریتی لازم جهت کنترل آن. چهارمین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، تهران. ایران
ساجدی‏پور، ع.ا.، مشایخی، س.، لشگری، ع.ا. و کمالی، ح. 1388. بررسی اقتصادی تأثیر ضایعات سیب‏زمینی بر کارایی و حاشیه بازارسانی آن در تهران. چهارمین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
شادان، ع. 1386. بررسی ابعاد اقتصادی ضایعات محصولات کشاورزی. ششمین کنفرانس اقتصاد کشاورزی ایران. انجمن اقتصاد کشاورزی ایران، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
شرافتیان، د. 1362. ضایعات سیب، سیب‏ زمینی و پیاز در ایران. موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، وزارت کشاورزی.
شرکت مدیریت منابع آب ایران. 1393. گزارش وضعیت بارندگی کشور و حجم آب موجود در مخازن سدها، 1 مهر تا 31 شهریور سال آبی 93-92، دفتر مطالعات پایه منابع آب، دفتر بهره‌برداری از تأسیسات تأمین آب، شرکت مدیریت منابع آب ایران، تهران، ایران.
طوطیایی، ع.، و سلیمانی، ا. 1388. کــاهش ضــایعات محصــولات کشاورزی. دفتر مطالعات زیربنایی (گروه کشاورزی)، مرکز پژوهش‏ های مجلس، شماره مسلسل: ۹۹۸۱.
عبادی، ف.، و سعیدنیا، ا. 1387. ترازنامه غذایی جمهوری اسلامی ایران 1385-1381: بررسی روند تولید و عرضه درشت‏ مغذی ‏ها و ریزمغذی‏ های موجود در مواد غذایی. وزارت جهاد کشاورزی، موسسه پژوهش ‏های برنامه ‏ریزی اقتصاد کشاورزی و توسعه روستائی، مدیریت پردازش یافته‏ های تحقیقاتی و اطلاع ‏رسانی. تهران، ایران.
عبادی، ف.1394. بررسی شاخص‌های امنیت غذایی در جمهوری اسلامی ایران، طی دوره 1391-1370، وزارت جهاد کشاورزی، موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی، تهران. ایران.
عزیزی، ج. 1382. بررسی اقتصادی ضایعات باغبانی ایران. دومین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
فاضل نیاری، ض.، قاسمی، م.، امین‏ زاده، غ. و خان زاده، ح. 1388. بررسی عوامل تأثیرگذار بر تلفات گندم از کاشت تا برداشت در استان اردبیل. چهارمین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
قلی‏ نژاد، ا. 1390. عوامل موثر بر تلفات محصولات کشاورزی. پنجمین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
کشاورز، ع.، جلال کمالی، م.ر.، دهقانی، ع.، حمیدنژاد، م.، صدری، ب.، حیدری، ا. و محسنین، م. 1381. طرح افزایش عملکرد و تولید گندم آبی و دیم، وزارت جهاد کشاورزی.
کیان، ف. و فرهادیان، ه. 1394. کاهش ضایعات نان با توجه به شاخص امنیت غذایی. ششمین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
گودرزی، ش. 1390. بررسی عوامل موثر بر ضایعات پس از برداشت خرما: مطالعه موردی شهرستان جم، پنجمین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
میرمجیدی، ع.، بهمدی، ه.، مینایی، س.، شاهدی، م. و افدیده، ع.ا. 1388. برنامه راهبردی کاهش ضایعات محصولات کشاورزی (باغی، زراعی و سبزی و صیفی) در مراحل پس از برداشت. چهارمین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
نعیمی، ا.، پزشکی راد، غ. و چیذری، م. 1388. نگاهی اقتصادی به روش ‏های مهم کاهش ضایعات محصولات کشاورزی. چهارمین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
یزدانی ‏فر، ع.، نورالله نوری وندی، آ. و عمانی، ا. 1392. مدیریت تولید و کاهش ضایعات کشاورزی. ششمین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
FAO. 2003. Trade reforms and food security-conceptualizing the linkages. Rome, available at: ftp://ftp.fao.org/docrep/fao/005/y4671e/y4671e00.pdf
FAO. 2007. Comprehensive Assessment of Water Management in Agriculture. Water for Food, Water for Life: A Comprehensive Assessment of Water Management in Agriculture. London: Earthscan, and Colombo: International Water Management Institute, available at: http://www.fao.org/nr/water/docs/summary_synthesisbook.pdf
FAO. 2011. Global food losses and food waste-Extent causes and prevention. Rome, available at: http://www.fao.org/docrep/014/mb060e/mb060e.pdf
CAPTCHA Image
Volume 3, Issue 1 - Serial Number 6
Selected Papers of the First National Conference on Water Economics
September 2016
Pages 73-82
  • Receive Date: 16 July 2016
  • Accept Date: 16 July 2016