درباره نشریه

با همکاری علمی انجمن هیدرولیک ایران
حامی مالی شرکت آب و فاضلاب مشهد
شیوه داوری  دو سر کور
مجوز انتشار و حق مولف License (CC BY 4.0)
پایگاه‌های نمایه‌کننده GoogleScholarISC, CABI, Agris, DOAJ

سیاست دسترسی آزاد

نشریه «آب و توسعه پایدار» به صاحب امتیازی دانشگاه فردوسی مشهد؛ به‌طور کامل الزامات انتشار دسترسی آزاد را طبق «Creative Commons Attribution 4.0 International License (CC BY 4.0)» رعایت می‌کند. شما اجازه دارید مقالات منتشر شده در این نشریه را نسخه‌برداری کرده یا به اشتراک بگذارید؛ مادامی که به آن‌ به‌درستی استناد شود.

سیاست‌های حفظ دیجیتال مقالات

آرشیو وب سایت نشریه
تمام مقالات نشریه به دو روش آرشیو می‌شوند: نسخه پی دی اف تمام مقالات در وب سایت نشریه به‌صورت آنلاین و در دسترس خوانندگان است. نسخه پشتیبان مقالات در کامپیوتر دفتر نشریه نگهداری می‌شود. درصورت بروز مشکل در وب سایت نشریه و از بین رفتن اطلاعات مقالات، هر یک از مقالات در فاصله زمانی کمتر از 36-24 ساعت مجددا به صورت آنلاین در وب سایت نشریه منتشر خواهد شد.
پایگاه‌های نمایه‌کننده
اطلاعات اصلی و چکیده مقالات منتشر شده در نشریه آب و توسعه پایدار، در چندین پایگاه نمایه‌سازی می‌شوند. همچنین علاوه بر اطلاعات اصلی، نسخه پی دی اف تمام مقالات، در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و نیز سامانه نشریات علمی ایران، آرشیو می‌شود.
بایگانی شخصی
کلیه نویسندگان می‌توانند مقالات خود را بلافاصله پس از انتشار در وب سایت نشریه، در سیستم شخصی یا وب سایت موسسه خود آرشیو کنند.

سیاست کپی رایت

تحت مجوز دسترسی آزاد ، نویسندگان مالکیت حق چاپ را برای محتوای خود حفظ می کنند ، اما به هر کسی اجازه می دهند محتوای خود را بارگیری ، استفاده مجدد ، چاپ مجدد ، اصلاح ، توزیع و / یا کپی کند ، به شرط اینکه نویسندگان اصلی و منبع به درستی ذکر شده باشند.

هزینه ها

این نشریه برای بررسی مقالات و انتشار آنها در حال حاضر هیچ وجهی از نویسندگان دریافت نمی‌کند. حامی مالی نشریه، شرکت آب و فاضلاب مشهد است.

سیستم مشابهت‌یاب

نشریه «آب و توسعه پایدار» به‌منظور جلوگیری از سرقت علمی، برای مشابهت‌یابی مقالات فارسی از سامانه مشابه‌یاب متون علمی همیاب استفاده می‌کند. همه مقالات قبل از ارسال به داوری مشابهت‌یابی می‌شوند.

بیانیه محرمانگی

نام‌ها و آدرس‌ ایمیل‌های وارد شده در سایت نشریه، منحصراً برای اهداف نشریه استفاده می‌شود و برای قسمت‌های دیگر قابل دسترسی نیست و در دسترس هیچ شخص و یا سازمان دیگری قرار نخواهد گرفت.

تاریخچه نشریه

گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری شرکت آب و فاضلاب مشهد از سال 1392 اقدام به انتشار نشریه «آب و توسعه پایدار» نمود. این نشریه طبق نامه شماره 126631/ 18/3 مورخ 1394/06/29 از کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، اعتبار علمی دریافت نموده است. همچنین در تاریخ 1394/11/05 موفق به دریافت پروانه انتشار نشریه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شماره ثبت 76766 شده است.

انتشار این نشریه در قالب یک نشریه علمی ترویجی و با هدف ایجاد یک پل ارتباطی بین جامعه متخصصین و دست اندرکاران صنعت آب آغاز شد. تا سال 1398 این نشریه بصورت دوفصلنامه منتشر شده است، اما از آذر ماه 1398 بصورت فصلنامه منتشر شده است. با توجه به آیین نامه جدید نشریات علمی کشور (مصوب 02/02/1398) و با تغییرات ایجاد شده در ترکیب هیات تحریریه، امکان نشر مقالات پژوهشی نیز در نشریه فراهم شد.

تلاش هیات تحریریه نشریه در راستای دریافت و انتخاب بهترین و با کیفیت‌ترین مقالات چنان بوده است که در این سال‌ها میزان مقالات پذیرش شده به طور میانگین، قریب به ۳۰ درصد کل مقالات رسیده به نشریه می‌باشند. همچنین تلاش برای تعیین تکلیف مقالات در زمان کوتاه موجب شده که بازه زمانی بررسی اولیه مقالات دریافتی 7 روز و میانگین بازه زمانی فرآیند داوری مقاله حدود 120 روز باشد.

این نشریه در ارزیابی‌های سال 96 و 98 وزارت علوم تحقیقات و فناوری، موفق به دریافت رتبه «ب» شده است. اما کوشش همکاران نشریه در نمایه شدن در پایگاه‌های بین المللی از قبیل ISC، google scholar ، CABI و Agris و ... و همچنین عضویت در کمیته اخلاق انتشار (cope) توانست در ارزیابی سال  1399، امتیاز این نشریه به ۸۱۸ و رتبه نشریه را به رتبه «الف» ارتقا دهد. بعد از آن در ارزیابی سال 1400 به امتیاز 834.5 و در ارزیابی سال 1401 به امتیاز  863 و کسب رتبه «الف» دست پیدا کرد.

اکنون این نشریه به عنوان یکی از نشریه‌های معتبر حوزه آب کشور توانسته جایگاه مناسبی را در بین سایر نشریات معتبر وزارت علوم کسب نماید. حمایت های مادی و معنوی شرکت آب و فاضلاب مشهد و معاونت پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد، تلاش و حساسیت قابل تقدیر اعضا هیات تحریریه و نیز حمایت علمی انجمن هیدرولیک ایران در رسیدن به این موفقیت قابل تقدیر است.

شورای سیاست‌گذاری

احمد سیاحی (ریاست شورا): مدیر کل دفتر تحقیقات شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور