درباره نشریه

صاحب امتیاز دانشگاه فردوسی مشهد
با همکاری شرکت آب و فاضلاب مشهد
شیوه داوری  دو سر کور
مجوز انتشار و حق مولف License (CC BY 4.0)
پایگاه‌های نمایه‌کننده GoogleScholarISC, CABI, Agris

نشریه «آب و توسعه پایدار» به صاحب امتیازی دانشگاه فردوسی مشهد؛ به‌طور کامل الزامات انتشار دسترسی آزاد را طبق «Creative Commons Attribution 4.0 International License (CC BY 4.0)» رعایت می‌کند. شما اجازه دارید مقالات منتشر شده در این نشریه را نسخه‌برداری کرده یا به اشتراک بگذارید؛ مادامی که به آن‌ به‌درستی استناد شود.

گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری شرکت آب و فاضلاب مشهد از سال 1392 اقدام به انتشار نشریه «آب و توسعه پایدار» نمود. این نشریه طبق نامه شماره 126631/ 18/3 مورخ 1394/06/29 از کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، اعتبار علمی دریافت نموده است. همچنین در تاریخ 1394/11/05 موفق به دریافت پروانه انتشار نشریه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شماره ثبت 76766 شده است.

انتشار این نشریه در قالب یک نشریه علمی ترویجی و با هدف ایجاد یک پل ارتباطی بین جامعه متخصصین و دست اندرکاران صنعت آب آغاز شد. تا سال 1398 این نشریه بصورت دوفصلنامه منتشر شده است، اما از آذر ماه 1398 بصورت فصلنامه منتشر شده است. با توجه به آیین نامه جدید نشریات علمی کشور (مصوب 02/02/1398) و با تغییرات ایجاد شده در ترکیب هیات تحریریه، امکان نشر مقالات پژوهشی نیز در نشریه فراهم شد.

تلاش هیات تحریریه نشریه در راستای دریافت و انتخاب بهترین و با کیفیت‌ترین مقالات چنان بوده است که در این سال‌ها میزان مقالات پذیرش شده به طور میانگین، قریب به ۳۰ درصد کل مقالات رسیده به نشریه می‌باشند. همچنین تلاش برای تعیین تکلیف مقالات در زمان کوتاه موجب شده که بازه زمانی بررسی اولیه مقالات دریافتی 7 روز و میانگین بازه زمانی فرآیند داوری مقاله حدود 120 روز باشد.

این نشریه در ارزیابی‌های سال 96 و 98 وزارت علوم تحقیقات و فناوری، موفق به دریافت رتبه «ب» شده است. اما کوشش همکاران نشریه در نمایه شدن در پایگاه‌های بین المللی از قبیل ISC، google scholar ، CABI و Agris و ... و همچنین عضویت در کمیته اخلاق انتشار (cope) توانست در ارزیابی سال  1399، امتیاز این نشریه به ۸۱۸ و رتبه نشریه را به رتبه «الف» ارتقا دهد.

اکنون این نشریه به عنوان یکی از نشریه‌های معتبر حوزه آب کشور توانسته جایگاه مناسبی را در بین سایر نشریات معتبر وزارت علوم کسب نماید. حمایت های مادی و معنوی شرکت آب و فاضلاب مشهد و معاونت پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد، تلاش و حساسیت قابل تقدیر اعضا هیات تحریریه و نیز حمایت علمی انجمن هیدرولیک ایران در رسیدن به این موفقیت قابل تقدیر است.

هزینه ها

این نشریه برای بررسی مقالات و انتشار آنها در حال حاضر هیچ وجهی از نویسندگان دریافت نمی‌کند. حامی مالی نشریه، شرکت آب و فاضلاب مشهد است.

نشریه «آب و توسعه پایدار» به‌منظور جلوگیری از سرقت علمی، برای مشابهت‌یابی مقالات فارسی از سامانه مشابه‌یاب متون علمی همیاب استفاده می‌کند. همه مقالات قبل از ارسال به داوری مشابهت‌یابی می‌شوند.

بیانیه محرمانگی

نام‌ها و آدرس‌ ایمیل‌های وارد شده در سایت نشریه، منحصراً برای اهداف نشریه استفاده می‌شود و برای قسمت‌های دیگر قابل دسترسی نیست و در دسترس هیچ شخص و یا سازمان دیگری قرار نخواهد گرفت.

شورای سیاست‌گذاری

حسین عطائی فر (ریاست شورا): معاونت مرکز تحقیقات و ارتباط با صنعت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور

حسین اسماعیلیان: مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت آب و فاضلاب مشهد

محمد علایی: مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی